Burn-out

Je bent gediagnostiseerd met burn-out? Letterlijk opgebrand: Wat Nu?

De diagnose burn-out wordt niet alleen gesteld bij mensen van middelbare leeftijd, maar komt ook steeds vaker bij scholieren voor.

Wat is er precies aan de hand? 

Aanhoudende stressprikkels kunnen leiden tot een burn-out. Men spreekt van een burn-out als de klachten langer dan 6 maanden bestaan en vermoeidheid de hoofdklacht is. Kenmerkend aan een burn-out is het gevoel van uitputting dat samengaat met plotseling vermindering van cognitief functioneren en emotionele instabiliteit

De lichamelijke en biochemische reactie op chronische stress leidt tot aantoonbare schade van de regulatie systemen.

Hoe kan Reflexzonetherapie ook wel voetreflex genoemd hierbij helpen?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze, een aanvullende therapie die gericht is op de totale mens en werkt zowel op lichaam en geest. Onder anderen op handen, voeten, rug en oren liggen reflexzones die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels in je lichaam. Stimulatie van deze reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en een betere energiedoorstroming. De massage stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam waardoor blokkades worden opgeheven en de balans en natuurlijke harmonie terugkeert.

De therapie is aanvullend maar kan met elke andere behandelwijze worden gecombineerd.